Yoga op ‘e Riid

Yoga op ‘e Riid, dé zomerspecial van 2019

In de maanden juli en augustus boden we in samenwerking met Noordsvaarderij, huifkartochten op Terschelling, Yoga op ‘e Riid aan.

‘Op ‘e Riid gaan’ is een oud Terschellinger gebruik, waarbij men met huifkarren op pad gaat over het eiland. Tijdens onze tocht trokken we met mooie verhalen naar de Noordsvaarder, het meest westelijke puntje van het eiland. Daar stopten we voor een yogales met je blik op oneindig! De les is geschikt voor beginners zowel als gevorderden.

Volledig ontspannen reden we weer terug naar ons beginpunt, de Sportlaan in West Terschelling waar je nog kon genieten van een hapje of drankje op het terras van Ieders Plak. Deze special werd gegeven op woensdag & vrijdag, van 3 juli ™ 30 augustus. Start: 09.30 uur tot 11.00 uur. De kosten bedragen €25,- p/p.

De try-out in 2019 was een succes en proeft naar meer. Vragen of verzoeken? Neem dan contact op.

HISTORIE:
Van oorsprong is ‘Op ‘e Riid gaan’ een rijdende processie ter ere van Sint Jan en wordt gehouden op de tweede zondag na Sint Jan (24 juni). Tijdens Op ‘e Riid gaan de vrouwen van het eiland in huifkarren op weg naar het oostelijke deel van het eiland, begeleid door de mannen op paarden. Op de voorste kar zit volgens traditie naast de koetsier een muzikant, die muziek maakt tijdens de tocht. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming wordt er gegeten, gedronken, gedanst en gezongen. De uitvoering is inmiddels wat veranderd, maar de traditie wordt door de eilanders nog altijd in ere gehouden.

Interesse? Heb je nog vragen? Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Bel of mail ons

 

full-width-banner