Referenties


“Nuchter, bezield en gepassioneerd bijdragen aan de ontwikkeling van mens, idee en concept.
Basis op Terschelling. Verbonden met de wereld.”

– Ieders Plak volgens Mireille Wiegman (oprichter en initiator Ieders Plak)

Als mens, moeder/vader, partner, professional is het belangrijk dat je er bent. Bovenal als mens. Het maakt het makkelijker als je van alles weet van opvoeding, van emoties, en, in mijn geval, van project- proces- programma management en bedrijfskundige concepten. Belangrijker nog is dat je ieder moment in staat bent intuïtief te voelen wat passend is in een bepaalde situatie. Daarvoor moet je beschikbaar zijn. Hoe meer balans er is tussen hoe je je fysiek, emotioneel, mentaal, geestelijk voelt, hoe gemakkelijker dat is. Word je in beslag wordt genomen door emoties, oud zeer, gedachtespinsels, een vermoeid lichaam, dan is het een stuk moeilijker.

Mijn passie is het om dit inzicht te delen. Om mensen te laten ervaren hoe je ‘persoonlijk leiderschap’ kunt ontwikkelen. Wat het je biedt. In je privé leven, op je werk. Via ‘hardcore’ sportlessen, ontspanning, buiten zijn op Terschelling, workshops, lezingen, trainingen, projecten. Nieuwsgierig? Sparren? Neem contact op!

 

 

Wij zijn trots op wat anderen over de samenwerking met ons zeggen. Lees je mee?

 

 

Gert-Jan van Wijk

Initiator & Partner van The Thrive

“De natuur is ‘natuurlijk’ een fantastische spiegel voor je ziel en je leiderschapsontwikkeling. Ieders Plak staat midden in die natuur (bos en strand) en kijkt via grote glazen wanden uit op de natuur. Het is een uitgekiende plek om intensief samen te werken als team en te leren in en van de natuur via de ervaring. Via Ieders Plak kunnen allerlei leerervaringen worden vormgegeven die zijn geïnspireerd door het eiland en de andere functie van Ieders Plak: fitnessplek voor Yoga, Bodypump, Martial Art of Boxing of iets dergelijks. Een gezonde geest in een gezond lichaam in goede verbinding met eigen spirit en emoties. Ik kan Ieders Plak van harte aanbevelen.”

Caroline van Frankenhuyzen

Psychologie & Leiderschap

“Onze klant uit de bouwsector wilde heel graag op Terschelling werken met zijn Management team. Een plek die geschikt was om het niet gevoerde gesprek op prettige wijze te kunnen voeren. Ik had goede verhalen gehoord over Ieders Plak en heb het blind geboekt. Wat een goed idee.

Het is een hele gastvrije plek, met veel ruimte en licht. De sfeer is ontspannen, de ruimte definieert niet teveel zoals veel plekken doen, je kunt er je eigen draai en sfeer aan geven. Perfecte ondersteuning, lekker en gezond eten en aangename sfeer. Een echte aanrader dus, een oprechte plek. Zo zijn er niet veel meer. Bedankt!”

 

Jouw referentie?

Wil jij ook graag een referentie schrijven over jouw ervaring bij Ieders Plak? Geef jouw ervaring door via info@iedersplak.nl. vergeet niet het bedrijfslogo en de link van de website mee te sturen. Dank alvast!

Peter de Haan – Sjamaan De Baak

‘Spiritualiteit is een pad naar binnen, naar je ware essentie’

“Het eerst wat me op viel toen ik samen met Sacha Kluvers van de Baak op bezoek was is toch de ruimte waarin zouden gaan werken. De Nature Quest die een onderdeel is van het leiderschap programma van De Baak vind jaarlijks plaats op een “natuurlijke plek”. Wanneer naast die natuur er ook op loop afstand een ruimte is waarin we de deelnemers kunnen voorbereiden voor hun Quest is dat al een cadeau, als die ruimte ook zoals hier nog eens groot en goed geoutilleerd is, kan je als trainer alleen maar blij zijn. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De groep was goed voorbereid omdat we alles uit de kast kon halen wat nodig is. We konden er een medicijnwiel neer leggen, we konden COVID-19 veilig op afstand werken. Alles was optimaal! En dan heb ik het nog niet over de verzorging van Femke, die een team aanstuurde die er voor zorgde dat iedereen zich emotioneel veilig en gezien kon voelen en de juiste maaltijden kregen passend bij het vasten wat een onderdeel is van de Quest. Geen vraag was te gek voor Femke en ze wist op iedere vraag niet alleen het antwoord, ze zorgde ook voor dat het gevraagde kon manifesteren. Eten was heerlijk, de aandacht was top, de omgeving is top. Ik weet zeker dat als we een volgende keer weer een Quest geven dat we hier terug komen!”

Sacha Kluvers – de Baak

Hoofdtrainer, Leadership Entrepreneurship Advancement Program

“Ieders Plak bleek een zeer geschikte plek voor module 3 van de Baak Leap, een senior leiderschap programma van de Baak.

Deze module bestaat uit een nature quest van 6 dagen waarbij de 24 uur solo centraal staat.

De 24 uur alleen in de natuur wordt 2 dagen voorbereid en bij terugkomst 2 dagen afgebouwd, waarbij datgene wat is ervaren  wordt gespiegeld. Het is een zeer intensief proces. 24 uur alleen in de natuur zijn in stilte is een manier middels de U theory van Otto Scharmer om als leider verbinding te maken met je innerlijke bron. In de termen van Scharmer:”retreat and reflect: Allow the inner knowing to emerge.”

Ieders Plak biedt niet alleen ongerepte natuur,volledige stilte,werkelijk donkere nachten maar ook een team wat de zorgvuldigheid van dit proces begrijpt en daarop weet in te spelen. Onder leiding van Femke speelt het team moeiteloos in en stemt af op de behoeftes van de deelnemers en de trainers.

Ook de groepszaal van Ieders Plak biedt zowel  ruimte om op de nodige afstand te kunnen werken als een mooie verbinding via hoge ramen met de natuur rondom. Ieders Plak heeft ons de veilige basis geboden die nodig is om de nature quest tot een succes te maken. Een plek waar wij zeker graag terug komen.

Heel veel dank Mireille, Femke en het Ieders Plak team.”

‘Leiders van morgen’

Ook benieuwd naar de referentie? Deze volgt binnenkort.

Lotte van Hal, Jan Rotmans, Emmely Lefèvre

Moveren. Programma ‘Stilstaan in Beweging’ 

Ieders Plak is een plek die je ‘ont-moet’, waar je wordt ontmoet en je geheel vol moed door gaat met je plannen, dromen en idealen. Dank je wel Mireille, Roy en Femke voor jullie gastvrijheid,  flexibiliteit en organisatiekracht. Het sport- en yoga aanbod dat jullie verzorgden in ons programma Transformatief Leiderschap sloot goed aan bij de wensen van onze deelnemers. Jullie hebben ons laten voelen dat wat jullie neerzetten in Ieders Plak uit jullie hart komt en dat maakte de samenwerking heel prettig. Jullie locatie hebben we ervaren als een bijzondere plek. De afsluiting van ons programma in de Boszaal was magisch. We hebben nog lang niet alle kansen en mogelijkheden voor de toekomstige samenwerkingen onderzocht. Dat gaan we zeker doen! Want ook dankzij jullie is Terschelling een plek waar we zeker terug komen voor onze programma’s!


Jacqueline Wiener – Trainer/Coach

Begeleider van Leiderschap- en teamontwikkelingstraject voor een Onderwijsstichting.

“Ik koos voor Ieders Plak vanwege de mooie ruimte en de ligging op Terschelling met diverse hotels vlakbij. De Boszaal is een grote zaal waar je door grote ramen direct het bos inkijkt. In aanloop naar de training werd goed meegedacht over de specifieke wensen en relaxt gecommuniceerd. Ook tijdens ons verblijf verliep alles over het algemeen soepel. Ik zou Ieders Plak zeker aanbevelen, het is een fijne plek om met een groep te werken.”

Boudewien van Notten – Way of Nature

Organiseert workshops en retraites in de natuur. Omdat de natuur je essentie weerspiegelt.

“Op Terschelling organiseerden wij een Nature Quest, naar de ideeën van John P. Milton, zodat mensen weer verbonden raakten met de natuur op drie manieren: door contact te maken met je innerlijke natuur, een natuurlijke omgeving en je ware natuur. Dit gebeurt in drie delen: een aandacht/awareness training, een periode van alleen zijn in de natuur en de vertaalslag naar het dagelijks leven.

We kozen voor Ieders Plak vanwege de handige ligging vlakbij het Staatsbosbeheer kampeerterrein. We gebruikten Ieders Plak als ‘slecht weer’ locatie en vanwege de goede, gezonde catering. Hoewel we hoopten dat we zo min mogelijk bij Ieders Plak zouden zijn, konden we een aantal keer heel lekker opwarmen bij de kachel. In aanloop naar onze week hadden we goed overleg. De communicatie was helder en fijn. Ik zou Ieders Plak aanraden vanwege het goede eten en de locatie: Je zit meteen in de natuur.”

Annemarie Hoevenaars – Consortium voor Innovatie

Maakt het verschil door op onorthodoxe wijze activiteiten te organiseren voor het onderwijs.

“Wij hebben voor Terschelling en Ieders Plak gekozen naar aanleiding van dit gedicht:

Een plek waar de wind door je hoofd waait. Waar je doet waar je buik van gaat zingen, waar je droomt, zoveel je kan, waar je bent wie je bent. Een plek van zand, van zee, van lucht, van aarde, van vuur. Een plek waar je nooit verdwalen kunt. Een plek waar je vrij denken mag; Daar wil ik zijn. En als ik daarvan vertrek, neem ik die plek mee. Overal waar ik nog komen ga. (Wende Snijders / thuis op Terschelling)

Ter inspiratie hebben we dit gedicht ook meegegeven aan onze deelnemers. Ik had een goede ervaring in de samenwerking met het team van Ieders Plak. De communicatielijnen waren kort en duidelijk, en er was veel flexibiliteit.”

Wouter van Dieren

Initiator Springtij Forum, auteur, journalist, spreker, adviseur, ondernemer.

“Via een gemeenschappelijke kennis kwam ik bij Mireille en Ieders Plak terecht. Dat is alweer jaren geleden. Nadien zijn we aan de praat geraakt over een samenwerking. Mireille heeft altijd goede mensen om zich heen, waardoor de samenwerking tijdens onze projecten intensief en van hoge kwaliteit is. Ook tijdens de evenementen zijn er toegewijde mensen bij Ieders Plak. Bij toekomstige projecten zal ik weer mensen meenemen naar Terschelling en Ieders Plak.”


Rick Timmerman – Rijkswaterstaat

Programmamanager en vormgever bij Programma naar een rijke Waddenzee’

“Ieders Plak ligt op een fantastische locatie en de sfeer is er goed en relaxed. Ieder Plak heeft een prachtige ruime en lichte zaal die je (evt. met eigen spullen) geheel naar eigen smaak kan inrichten. Ideaal wanneer je een keer wat anders nodig hebt dan een standaard vergaderzaal, zoals wij bij onze eerste WadLab-experiment.”

Reinier Voorwinde

Drishti Journeys – Yoga retreats

“Drishti journeys offers worldwide yoga retreats and also in the Netherlands. The retreat in the Netherlands is extraordinary because it takes place at two locations. In the heart of the vibrant city of Amsterdam and on a beautiful secluded island in the Waddensea, Terschelling. On Terschelling we found our yoga home @ Ieders Plak. A beautiful light shala with a view of the forest surrounding this special place. With of course everything needed available. We felt welcome and at home at this place. Easy communication and trusted relation. Looking forward to our next time!”

Japke van Leunen

Gewichtsconsulent

“Mijn naam is Japke van Leunen, ik werk in mijn eigen praktijk als voedings- en gewichtscoach en help mensen op weg naar een gezonde eet- en leefstijl waarbij de aanleiding vaak met het gewicht en/of gezondheid te maken heeft. Al direct na opening van Ieders Plak kwam ik in contact met initiatiefnemer Mireille Wiegman. In de jaren die daarop volgden hebben we gezamenlijk een aantal leuke activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd. Waaronder: Sporten naar Gezond Gewicht, voorlichting en kookworkshop voor vrijwilligers/belangstellenden van de tussenschoolse opvang, presentatie en kookdemo voor bedrijf wat inzet op duurzaamheid en gezondheid werknemers, stoppen met roken (met Maaike Buurman en voor mij het voedingsgedeelte) en een kookworkshop en presentatie naar aanleiding visie van huisarts Tamara de Weijer in samenwerking met huisarts Esther Ronner.

Op eigen initiatief heb ik in de goed geoutilleerde keuken van Ieders Plak diverse kook- en bakworkshops georganiseerd. Ook het verzorgen van maaltijden ter plaatse heeft diverse malen plaatsgevonden. Kortom, het overbrengen van informatie in vooral de keuken van Ieders Plak in combinatie met het gezellige huiskamercafé is voor mij een goede plek om in groepsverband aan de slag te gaan en gezamenlijk te werken aan een gezonde eetstijl die vooral ook heel erg lekker is!”

Jeroen Bolt – Daar-Om

Advertising Specialist bij Daar-Om online marketing bureau

“Voor een zakelijk bezoek zijn wij bij Ieders Plak op Terschelling terecht gekomen. Het gevoel overvalt je in het begin dat je niet op Terschelling bent, maar tegelijk voel je je midden op het eiland. Prachtig hoe een nieuw concept zo’n eiland-eigen gevoel kan uitstralen. Prachtig gelegen, goed personeel en een echte Terschellinger sfeer.”

Liesbeth Meijer – Lucht

Lucht, Bureau voor organisatieontwikkeling

“Lucht | Bureau voor organisatieontwikkeling  maakt graag gebruik van Ieders Plak op Terschelling. Het is een fijne uitvalsbasis als wij met teams naar Terschelling komen. Met aandacht en zorg worden ontvangen, oog voor kwaliteit en weten wat nodig is om ons te ontzorgen. Dat is heel prettig en zo kunnen wij ons bezig kunnen houden met datgene waarvoor we op Terschelling zijn: Het Wad Ophalen.”

 

Engbert Breuker – Pentascope

Aansteker en W-ondernemer

“Ieders Plak bleek een unieke ruimte voor onze leiderschapsbijeenkomst voor een grote verzekeraar. Door de reis naar Terschelling, het verblijf op dit mooiste eiland van Nederland (of de wereld?) hebben de deelnemers direct al een ‘vakantie’ gevoel. De ruimte versterkt dat gevoel. Door ook een kickboks sessie met Mireille te doen (voor de meesten uit de confortzone) is de tweedaagse onvergetelijk geworden. Als trainers zijn we verliefd op zowel Mireille als de plek geworden. We komen er het liefst elk seizoen een keer….”

Els Maria Korswagen-Grieder

Exposant

“Met grote openheid, een luisterend oor en hulpbereidschap wist Mireille op mijn vragen een oplossing en hielp mijn twijfels weg te nemen. De gastvrijheid waarborgde een harmonische ongedwongen sfeer. De beweeglijkheid van haar kant kwam ons zeer tegemoet. Ik dank haar en haar hulptroepen hartelijk voor de voortreffelijke medewerking.”

Ieders Plak organiseert iedere 3 maanden een nieuwe expositie van eilander kunst of kunst over het eiland.

Lotte Vogels

Weddingplanner & ceremoniemeester, Lots of Love Weddings

“Voor een bruiloft met zo’n 150 gasten kwam ik samen met het bruidspaar uit bij Ieders Plak, waar we besloten de receptie te vieren. Een prachtige locatie midden in de bossen met diverse soorten ruimtes. We kozen voor een combinatie van het gezellige Huiskamercafé en de ruime Boszaal, met een geweldig uitzicht. Eigenaresse Mireille en haar team dachten goed met ons mee en verzorgden in overleg ook de catering. Het was mogelijk een dag van te voren alles al op te bouwen en klaar te zetten, wat voor rust zorgde op de dag zelf. Bij aanvang van de receptie werden de gasten vriendelijk ontvangen en stond er een heerlijk buffet klaar met zoete en hartige hapjes, alles vegetarisch en keurig verzorgd. De Zeezaal was ingericht als speelruimte voor de aanwezige kinderen en de gasten konden kiezen tussen gezellige zitjes of statafels. Het was een zeer geslaagde middag waarbij het team ervoor zorgde dat het de gasten nergens aan ontbrak. Ik zal Ieders Plak dan ook zeker onthouden voor toekomstige bruiloften!”

 

Richard Dijkstra – RMD trainingen

Eigenaar en directeur van RMD Trainingen;ervaringsgerichte leiderschapstrainingen

“Vanuit mijn werk als ervaringsgerichte leiderschapstrainer voor het bedrijfsleven zoek ik voor mijn meerdaagse programma’s bijzondere plekken om de ervaring van de training te versterken en de juiste samenwerkingspartner om een mooie dag of dagen neer te zetten. ‘Ieders Plak’ is zo’n plek. Modern, ecologisch en passend in de sfeer van het prachtige Terschelling. Vlakbij het bos en de haven. Genoeg ruimte en faciliteiten met een warme en gezellige sfeer. Er is veel mogelijk en maatwerk is standaard. Het meedenken met mij als opdrachtgever en het streven naar een gastvrije dienstverlening zorgt ervoor dat ik vaker terug kom.”

Karin Lodder

Bureau Basalt

“Vanuit Bureau Basalt zetten wij het hele eiland in als podium voor bedrijven en organisaties. Zo maken wij ook graag gebruik van de mooie zalen van Ieders Plak. Mijn persoonlijke voorkeur betreft de  Boszaal: prachtig licht, je voelt de natuur.”

 

Pascal Strauss

Human Potential Enthusiast, Peak Performance Specialist, Learning & Development bij Syngeon

“De omgeving is prachtig en rustig, de mensen zijn er vriendelijk en hartelijk. Na enkele trainingen te hebben georganiseerd op deze bijzondere locatie, kan ik oprecht zeggen dat het de 4 uur reizen meer dan waard is! Je waant je compleet in een andere wereld, helemaal afgezonderd van de hedendaagse drukte en toch is er een gevoel van saamhorigheid. Het is de ideale plek om een veilige en serene setting te creëren en om deelnemers van een training de beste ervaring te laten beleven. Hartelijk bedankt om van Ieders Plak, Ieders Plek te maken!”

Arieke Sieben – Noorderbreedte

Teamleider bij Noorderbreedte zorglocaties De Stilen en De Spiker

“Ieders plak is een prachtige locatie voor het organiseren van onze teamdagen. De ruimtes zijn ruim, licht, warm en mogelijk heb je  prachtig uitzicht op het bos. De faciliteiten zijn prima, alles wordt voor je geregeld en staat klaar. Er is voldoende ruimte om in kleinere groepen uit elkaar te gaan. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de inwendige mens, kortom Ieders plak is een aanrader.”

Else van Harten – &Samhoud

‘Together we build a brighter Future’

“Ieders Plak is een inspirerende plek, midden in de natuur. &samhoud heeft hier een ochtend doorgebracht met diverse teams waarbij de focus lag op ontmoeten en ontwikkelen. De medewerkers van Ieders Plak hebben dit op een flexibele, enthousiaste en relaxte manier ondersteund.”

 

Lees verder

Onze visie

Nieuwsgierig naar de visie en inspiratie
achter Ieders Plak?

Onze visie

Ruimte huren?

Zoek je een eigen plak op Terschelling? Alles wat nodig is voor een geslaagde bijeenkomst, sessie, training of workshop op Terschelling is aanwezig bij Ieders Plak.

Lees meer

Ligging + Omgeving

Ieders Plak ligt op een steenworp afstand van de veerboot en aan de rand van het dorp West-Terschelling.

ligging & omgeving

Netwerk

Ieders Plak werkt vanuit een krachtig lokaal & (inter-) nationaal netwerk .

netwerk

Fotocollage

Proef de sfeer, bijzondere inrichting en omgeving van de locatie voor jouw zakelijke sessie(s).

foto's

full-width-banner