Kunst Archief

Het kunst archief van Ieders Plak

Wie er al geëxposeerd heeft bij Ieders Plak, dat lees je in ons kunst archief. Ieders Plak organiseert vanaf de zomer van 2015 de ‘Eilander Art Expositie’. Elke drie maanden wisselt de kunstenaar of fotograaf. Wil je ook exposeren? We zijn altijd op zoek naar nieuwe exposanten. Neem dan contact met ons op.

Terug naar actuele exposities

 

 
Raak geïnspireerd door ons kunst archiefAlan Herbert
– juli ™ sept. 2015

Kunstenaar Alan Herbert, geboren in Cardiff, Wales (GB), beet het spits af met een expositie van zijn prachtige foto’s bij Ieders Plak.

Alan kwam ongeveer anderhalf jaar geleden voor het eerst in aanraking met Terschelling en werd op slag verliefd. Wonend op het eiland documenteerde hij beelden, soms in combinatie met woorden, van de uiteenlopende elementen van het eiland Terschelling. Elementen van land, zee en lucht intrigeren hem en brengen hem in vervoering. Alan: “De foto hiernaast is genomen met een groothoek lens, om de hele schoonheid van zand, zee lucht en land vast te leggen. Dit is Skylge in al haar avondschoonheid.”

Het werk van Alan werd door de Engelse krant ‘The Guardian’ uitgekozen voor een expositie in het hoofdkantoor van London! Zijn foto’s hingen hier van 14-09 t/m 09/10 2015. Gefeliciteerd Alan!

Kunst archiefPleun Procee
– okt ™ dec 2015

“Ik ben Pleun Procee, 26 jaar, en woon (af en aan) al sinds 1999 op Terschelling. Tekenen en schilderen is voor mij altijd een manier geweest om me te ontspannen en te uiten.”

“Hoewel ik een carrière aan de kunstacademie wel heb overwogen ging mijn hart toch uit naar de psychologie (momenteel studeer ik na mijn HBO bachelor voor ‘n master aan de OU). Mijn werk bestaat voornamelijk uit portretten van vrouwen of vrouwenlichamen. Mijn comfortzone ligt in klein gedetailleerd werk – ik vind het fantastisch om de realiteit na te tekenen met een 0.05pt fineliner – maar ben de laatste jaren steeds meer aan het experimenteren met groter werk en schilderijen waarin ik meer los leer te laten. In de toekomst hoop ik psychologie en creativiteit te kunnen combineren.”

Kunst archiefSiska & Olaf
– jan ™ mrt 2016

Zij. Geboren en getogen op het eiland. Hij. Woont alweer 22 jaar hier. Samen delen ze liefde. Voor elkaar. Het eiland. De natuur. De fotografie. Een echt paar.

“Ons werk bestaat voornamelijk uit landschapsfotografie.

De weidsheid van het eiland tijdens alle seizoenen. Maar ook de kleine dingen die onderdeel zijn van die weidsheid proberen wij weer te geven. Kleine details die bepalend zijn binnen een groots landschap. Terschelling heeft een kleurrijk landschap, dat zich echter ook goed in zwart-wit weet weer te geven.”

Kunst archiefClaudia Hek
– apr ™ juni 2016

Claudia Hek (40) is een autodidact kunstenares van Terschelling.

Haar werk heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, van de dikbelijnde pin-ups waar ze beroemd mee is geworden, tot schilderijen en objecten die een verhaal vertellen over het vinden van kracht in kwetsbaarheid; van totemistische crucifixen, tot portretten van Amerikaanse rock ‘n roll iconen zoals Johnny Cash, en sterke vrouwen met magische krachten en gebroken harten. Na 20 jaar werk-en woonachtig te zijn geweest in Amsterdam woont zij nu weer op het eiland.

Kunst archiefSytse Schoustra
– jul ™ sept 2016

Het werk van Sytse Schoustra was juli t/m september 2016 te zien bij Ieders Plak:

Sytse Schoustra is al ruim 10 jaar bezig met het vastleggen van de schoonheid en weersomstandigheden van en op het eiland. Elke dag is hij op het eiland te vinden met zijn camera om Terschelling op z’n mooist digitaal te registreren. Op Twitter heeft hij inmiddels een flinke schare volgers weten te verzamelen, zelfs het RTL nieuws pikt zijn foto’s vaak op. Onlangs heeft Sytse, samen met André Brink, een fotoboek uitgebracht : “De schoonheid van Terschelling”. Dit boek (A4-formaat, 50 pagina’s) is exclusief te koop bij koffiehuis Het Wakend Oog en drukkerij ‘de Eilandpers’ voor €17,50.

Kunst archiefHesselina de Boer
– okt ™ dec. 2016

De foto’s van Hesselina de Boer was oktober t/m december 2016 te zien bij Ieders Plak:

Hoi, mijn naam is Hesselina de Boer en al met al woon ik meer dan 20 jaar op Terschelling. Vooral de laatste 4 jaar ben ik een fervent hobby fotografe. Genieten van de eilander natuur doe ik elke dag, maar het meest hou ik van de Noordzeekust, waar de mens behalve met zijn afval weinig invloed heeft. Mijn foto’s zijn onbewerkt, maar door het materiaal waar ze op afgedrukt zijn probeer ik ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Kunst archiefStef Boes
– jan ™ mrt. 2017

De schilderijen van Stef Boes waren januari t/m maart 2017 te zien bij Ieders Plak:

Hallo, ik ben Stef Boes, en woon en werk al jaren op Terschelling. Sinds een paar jaar heb ik les in schilderen en heb ik ontdekt dat ik het liefst werk met materiaal wat ik struinend langs het Wad, bos en duin op Terschelling vind.

Naast natuurlijke materialen gebruik ik gips, touw, karton e.d. Ook gebruik ik graag blauw, grijs en groene kleuren, voor mij kleuren van het Wad, de plek waar ik het liefst ben.
Ina Schoustra
– apr ™ juni. 2017

De schilderijen van Ina Schoustra waren april t/m juni 2017 te zien bij Ieders Plak:

Mijn naam is Ina Schoustra en ik maak schilderijen. Het schilderen is eigenlijk ‘uit nood geboren’, schilderen was namelijk een belangrijk onderdeel van mijn revalidatieproces van na een hersenbloeding. Voor mijn motoriek ging ik schilderlessen volgen. Daar is mijn hobby begonnen. Ik schilder nu met links en ben mij meer bewust geworden van het leven en de dingen om mij heen. Ik zie nu veel meer kleuren, dat gebruik ik weer in mijn schilderijen. Geef mij maar kleur, daar wordt ik vrolijk van. Ik vind het een fijne hobby en in het schilderen kan ik mijn ei kwijt. Plus: door lessen te volgen ontwikkel ik de schilderkunst meer en leer vele nieuwe technieken.
Eva Muijskens
– Juli ™ September 2017

De werken van Eva Muijskens waren juli t/m september 2017 te zien bij Ieders Plak:

Eva Muijskens werd geboren op Terschelling (1945). Na haar schooltijd is ze naar ‘de vaste wal’ gegaan en woonde daar o.a. in Haarlem, Akersloot en Tuitjenhorn. Ze kreeg les van Hans ten Broeke en was lid van ‘tekenen & schildersgroep HUIB’, wat staat voor: Het Unieke Is Bepalend. Dit was tevens de naam van de toenmalige voorzitter in Akersloot. Eva exposeerde in groepsverband, maar ook solo: o.a. in Akersloot, Heiloo Amsterdam, Middelburg en op Terschelling in het Dorpshuis op West. Eva werkt met acryl en vanuit vanuit haar gevoel, ispiratie is veelal opgedaan in de natuur.

activiteiten terschellingJolien Pruis
– Oktober ™ December 2017

De tekeningen van Jolien Pruis waren van oktober t/m december te zien bij Ieders Plak:

“Ik ben Jolien, getrouwd met Rob en samen wonen we in Baarn. Sinds 1990 komen we al regelmatig naar Terschelling. Ik teken al lang, met potlood of pastelkrijt. Veelal teken ik Terschelling: de ruimte, rust, geur, sfeer…. Zo al tekenend ben ik dan, ook thuis, toch een beetje op het eiland. Details tekenen vind ik het leukst, vooral de specifieke eigenheid van Terschelling, niet ‘alleen maar’ de zee bijvoorbeeld, maar wel de herkenbaarheid.

Ik heb er altijd van gedroomd op Terschelling te exposeren, nu heb ik die stap gezet en kun je mijn werk zien vanaf oktober bij Ieders Plak!”

KunstAlie Oosterloo
– Januari ™ Maart 2018

De vilten kunstwerken van Alie Oosterloo waren van januari t/m maart te zien bij Ieders Plak:

“Mijn eerste kennismaking met het vilten was tijdens een bezoek aan een viltatelier in Amsterdam. Prachtig vond ik de gefilte schapen vachten. Vanaf toen is wol voor mij steeds meer gaan leven. Na een aantal jaren diverse workshops te hebben gevolgd had ik behoefte aan meer verdieping zowel qua creativiteit als qua technieken. Dit vond ik in de 2 jarige viltopleiding bij de Dutch Felt Academie. Mijn grote inspiratie bron is de natuur om mij heen. Dagelijks mag ik daar de dynamiek van de zee, de wind en de steeds veranderende structuren in het landschap ervaren. Onder invloed van de wind ontstaan er continue andere patronen. Dit fascineert mij enorm en is zichtbaar in mijn viltwerk.

Naast vilten heb ik nog een andere grote passie en dat is jutten. In mijn werken zijn dan ook vaak tal van zaken verwerkt die de zee aanreikt: van kleine flesjes, stukjes hout, stukken touw van visnetten, handschoenen, schelpen tot oude botjes en kleine skeletten.”
Laura Conijn
– April ™ juni 2018

De foto’s kunstwerken van Laura Conijn waren van april t/m juni te zien bij Ieders Plak:

“Hi! Mijn naam is Laura Conijn, ik ben 23 jaar en een geboren en getogen eilander. In 2016 begon ik met fotograferen, gewoon met een tweedehands camera. Omdat ik veel over het eiland fietste, wilde ik  al het moois dat ik tegenkwam vastleggen. De luchten, de kleuren, het strand met verschillende getijden en nog zoveel meer. Zonder cursus of workshop ben ik veel gaan oefenen en proberen. In 2017 heb ik een nieuwe camera aangeschaft, hiermee kijk ik nog meer naar composities, licht, het weer etc. Aangezien ik veel binnen werk vind ik het fijn om samen met m’n camera lekker naar buiten te gaan en mooie plaatjes te schieten. Maar de zonsondergang blijft toch één van mijn favoriete onderwerpen.”
Jacoba de Graaf-Meuldijk
– Juli ™ september 2018

De foto’s van Jacoba de Graaf-Meuldijk waren van juli t/m september te zien bij Ieders Plak:

“Mijn naam is Jacoba de Graaf-Meuldijk. Ik ben geboren op Terschelling en al 49 jaar woonachtig op het eiland. Sinds 2013 ben ik actief met fotograferen. Eerst met een compact camera waar ik tot mijn grote verbazing hele aardige foto’s mee kon maken. Doordat ik veel wandel had ik deze dus vaak mee onderweg. Sinds drie jaar heb ik een spiegelreflex camera met een fijne lens erbij. De technieken probeer ik me vooral eigen te maken door af en toe een cursus te volgen en er veel over te lezen. Verder probeer ik van alles uit en hoop ik dat wat ik zie, vast te leggen op beeld. Terschelling leent zich er natuurlijk geweldig voor om mooie plaatjes te maken. Ik ben vooral veel te vinden op de Noordsvaarder, de haven en op de dam.”


 

 

full-width-banner