Initiator Ieders Plak

Visie Mireille, initiator Ieders Plak

“Je schittert als je lichaam, ziel en geest gezond, helder, fris en in balans zijn. Ondanks of dankzij de uitdagingen van het leven. Je voelt je passie en dat ervaren de mensen om je heen ook! Jij geeft leiding aan je eigen leven en maakt je keuzes.” Initiator Ieders Plak, Mireille Wiegman, zegt er het volgende over:

Mijn ervaring is dat ik simpelweg gelukkiger ben als ik meer en meer BEN, durf te zijn. Dat maakt me een prettigere partner, moeder, vriendin en ook een betere professional. Jarenlang gaf ik leiding aan meerjarige complexe projecten in binnen- en buitenland en ik vroeg me af: hoe kan ik dat nou het beste doen. In eerste instantie zocht ik het in modellen en concepten aanvullend op mijn studie bedrijfskunde: project- proces- programmamanagement, scenario ontwikkeling. Dat gaf me houvast. Maar het was niet genoeg. Toen realiseerde ik me dat gedachten en emoties me (te) veel in beslag namen. Door bodywork doorvoelde ik de functie van emoties, ruimde ik oud zeer op en stond een stuk lichter in het leven.Ik werd me bewust van de toegevoegde waarde van beweging en een gezond en fit lichaam.

Daarna ben ik me gaan verdiepen in voeding en het effect op mijn lichaam en geest. Ik volgde diverse meerjarige opleidingen (trainer Bodywork, Sivananda Yoga), ontdekte (Shambhala) meditatie en werd instructeur – eerst in Les Mills ™ lessen – en nu (o.a.) in ClubJoy ™ lessen. Dit alles verrijkte me als mens en als professional en kwam samen onder de noemer Integraal Persoonlijk Leiderschap.

Leiderschap

Integraal leiderschap omdat zowel lichaam, geest als ziel er toe doen. Persoonlijk omdat iedereen op eigen wijze leiderschap kan bieden. In zijn, haar eigen leven. Leiderschap omdat je leider bent als je met passie doet wat je bezielt. Ik herken mijn visie in Spiral Dynamics, Theory U, Integral  en reinventing organisations en pas het toe als projectmanager, coach en trainer. Na een sabbatical, bedoeld om mijn ervaringen te laten bezinken en nieuwe keuzes te laten ontstaan, verhuisden we naar Terschelling (juni 2014). En daar begon ik Ieders Plak; de plek waar ik mijn visie voluit leef. In Karin Lodder vond ik een maatje om deze visie te verknopen met Podium Terschelling en opereren we op de zakelijke markt vanuit Bureau Basalt.

Beknopt cv

  • (2020-heden) Passionate about Leadership, The Thrive, Rotterdam
  • (2019-heden) Project-, Procesmanager, P2, Utrecht
  • (2016-heden) Passionate about Leadership, Bureau Basalt, Terschelling
  • (2014-heden) Initiator Ieders Plak, Terschelling
  • (1995-heden) (zelfstandig) project, proces- programmamanager in binnen- en buitenland (centraal- en oost europa)
    • Diverse functies: Directeur Wijkontwikkelingsmaatschappij Poptahof (Delft), Projectleider Revitalisering Achtersluispolder (Zaanstad), Projectleider Wijkvernieuwing Hordijkerveld (Rotterdam), Interim hoofd Projectenbureau (Gemeente Leidschendam Voorburg)
  • (1989-1994) Studie Bedrijfskunde (Rotterdam, Erasmus Universiteit)
  • (1981-1987) Atheneum-B (‘s-Hertogenbosch, St. Janslyceum)
  • (01-08-1969) Geboren te Purmerend

Inspiratiebronnen van Mireille, bedankt voor…

Ik haal mijn inspiratie uit de uitdagingen en de successen van het leven en uit persoonlijke ervaring met de effecten van sport, voeding & ontspanning. Maar ook uit persoonlijke ervaring in managementposities, (leiderschaps-)trainingsprogramma’s. Ik word, net als jij waarschijnlijk in jouw leven, geïnspireerd door allerlei mensen. Van mijn eigen partner, ouder, kind of collega tot aan wereldberoemde mensen. En natuurlijk de natuur! We wonen niet voor niets op Terschelling!

Chogyam Trungpa Rinpoche, voor het naar het Westen brengen van het Shambhala boeddhisme en de daaraan verbonden meditatiestijl die ons steeds weer terugvoert naar onze menselijke essentie: basic goodness.

Les Mills & ClubJoy, voor het ontwikkelen van een uitgebalanceerd professioneel doordacht sportsysteem dat plezier geeft, uitdaagt en je in je waarde laat.

Swami Sivananda & Swami Vishnu Devananda, voor het ontwikkelen van vanuit het vermogen om een even simpele als uitdagende integrale yogavorm en deze naar het westen te brengen inclusief meditatie, voedingsleer en veel meer. Hierdoor is waardevolle kennis over de (samen-)werking van lichaam en geest voor ons beschikbaar gekomen.

George Ohsawa, voor jouw eenvoudige kijk op de complexiteit en volwaardigheid van authentieke voeding. Hierdoor heeft de kreet ‘je bent wat je eet’ voor mij nieuwe dimensies gekregen.

Peter Senge, Otto Scharmer, voor het vermogen om de dynamiek achter grote maatschappelijke veranderingen te ontleden en beschikbaar te maken. Jullie maken het logisch dat persoonlijk leiderschap er toe doet. Voor iedereen.

Clare Graves, Don Beck & Chris Cowan, voor het vermogen om grote culturele veranderingen te relateren aan onze persoonlijke waarden via Spiral Dynamics. Een inzichtgevend framework dat inspireert tot actie.

Mauk Pieper, voor je niet aflatende toewijding om mij te ondersteunen het antwoord keer op keer in mijn Zelf te vinden en het beste uit mij Zelf te halen. Voor een betere wereld.

Esther (mijn vrouw), voor jouw ondersteuning en vermogen mijn basis en thuis te zijn als ik die zelf even kwijt ben.

Michel Dekker, voor je gave om, als gepassioneerde professionele echt Rotturdamse sportinstructeur, mij en vele mensen met mij, de magie te laten ervaren van ‘mijn eigen lichaam in beweging’ tijdens je sportlessen.

Ken Wilber, voor het vermogen om het complexe te vereenvoudigen tot een simpel model waarachter een wereld van inspiratie, inzicht, open mind schuil gaat. En waarmee de complexiteit van het leven uitnodigt tot bewondering en participatie. 

Sri Rajneesh, Osho, voor het vermogen om mensen helderheid te geven over de functies van emoties. Letterlijk en figuurlijk. Ze er uiteindelijk om laten lachen, huilen en boos worden, zodat ze weer datgene worden waar ze voor bedoeld zijn: signaal functies.

Meer over Ieders Plak

Virtuele rondleiding

Alvast een (virtueel) kijkje binnen nemen? Stap binnen

Onze plek

Proef van de sfeer, bijzondere inrichting en omgeving van de locatie voor jouw zakelijke sessie(s).

Bekijk de foto's

 

Ruimte huren?

Zoek je een eigen plak op Terschelling? Alles wat nodig is voor een geslaagde bijeenkomst, sessie, training of workshop op Terschelling is aanwezig bij Ieders Plak.

Lees meer

Ligging + omgeving

Ieders Plak ligt op een steenworp afstand van de veerboot en dorp West-Terschelling.

Ligging + omgeving

Netwerk

Ieders Plak werkt vanuit een krachtig lokaal & (inter-) nationaal netwerk.

Netwerk

 

 

full-width-banner