Kunst & Exposities

Eilander Art Exposities bij Ieders Plak

Ieders Plak is letterlijk een plek voor iedereen; zo ook voor kunstenaars die met hun werk naar buiten willen. Onder de noemer ’Schylge’s got talent in Art’ organiseren wij wissel exposities in ons gebouw. Op Terschelling wonen veel talentvolle kunstenaars die hun werk willen laten zien, maar er zijn ook kunstenaars voor wie het eiland Terschelling een inspiratiebron is. Elke drie maanden ongeveer komt het werk van een (eilander) talent aan bod. En zie je iets dat je graag in je eigen huis wilt hangen? Alle kunstwerken zijn bovendien te koop!

Kunst van het moment

De vilten kunstwerken van Alie Oosterloo zijn de komende drie maanden (januari t/m maart) te zien bij Ieders Plak:

“Mijn eerste kennismaking met het vilten was tijdens een bezoek aan een viltatelier in Amsterdam. Prachtig vond ik de gefilte schapen vachten. Vanaf toen is wol voor mij steeds meer gaan leven. Na een aantal jaren diverse workshops te hebben gevolgd had ik behoefte aan meer verdieping zowel qua creativiteit als qua technieken. Dit vond ik in de 2 jarige viltopleiding bij de Dutch Felt Academie. Mijn grote inspiratie bron is de natuur om mij heen. Dagelijks mag ik daar de dynamiek van de zee, de wind en de steeds veranderende structuren in het landschap ervaren. Onder invloed van de wind ontstaan er continue andere patronen. Dit fascineert mij enorm en is zichtbaar in mijn viltwerk.

Naast vilten heb ik nog een andere grote passie en dat is jutten. In mijn werken zijn dan ook vaak tal van zaken verwerkt die de zee aanreikt: van kleine flesjes, stukjes hout, stukken touw van visnetten, handschoenen, schelpen tot oude botjes en kleine skeletten.”


Kunst in de toekomst

Elke drie maanden exposeert een (eilander) kunstenaar zijn of haar werk. Lees in het kunstarchief over eerdere exposities. We zoeken altijd  nieuwe exposanten!

Lara Sieperda studeert aan het CIBAP Vakschool voor verbeelding in Zwolle en deed met haar fotoserie mee aan ‘Kunstbende Overijssel 2017’, waar ze de tweede plaats behaalde in de categorie Expo. Bekijk hier alvast haar fotoserie genaamd ‘Het waren de mooie dagen die uit mijn handen glipten en het geluk dat door mijn tranen verwaterde’. Het werk van Lara is van april t/m juni te zien bij Ieders Plak!

Stefan maakt kunstwerken van hout. Ook houten schilderijen of houten foto’s genoemd. Van bijna elke duidelijke foto kan hij een houten kunstwerk maken. Van juli t/m september kun je het werk van Stefan zien bij Ieders Plak!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

 

 
Kunstarchief, nagenieten en meer

Huiskamercafé

Na een sportles ontspannen met een gezond, biologisch hapje en drankje? Blijf lekker hangen in ons huiskamer café of kom gezellig aanwaaien!

Kom langs!

Activiteitenagenda

Weten wat er zoal te doen is bij Ieders Plak? Check onze agenda!

Activiteitenagenda

full-width-banner