Kunst & Exposities

Eilander Art Exposities bij Ieders Plak

Ieders Plak is letterlijk een plek voor iedereen; zo ook voor kunstenaars die met hun werk naar buiten willen. Onder de noemer ’Schylge’s got talent in Art’ organiseren wij wissel exposities in ons gebouw. Op Terschelling wonen veel talentvolle kunstenaars die hun werk willen laten zien, maar er zijn ook kunstenaars voor wie het eiland Terschelling een inspiratiebron is. Elke drie maanden ongeveer komt het werk van een (eilander) talent aan bod. En zie je iets dat je graag in je eigen huis wilt hangen? Alle kunstwerken zijn bovendien te koop!

Kunst van het moment

De gedichten van Cirkel 88 zijn de komende drie maanden (april t/m juni 2019) te lezen bij Ieders Plak:
“De elf dichters van Cirkel 88 laten hun werk aan u zien bij Ieders Plak: “Het is voor het eerst dat we als groep exposeren. Cirkel 88 is dertig jaar geleden begonnen als collectief. Eens per maand komen we in een huiskamer bij elkaar, en wisselen we onze gedichten uit. We werken met thema’s, waar we ons strak, vrij of helemaal niet aan houden.

Eens per jaar dragen we voor uit eigen werk. Verschillende dichters hebben geëxposeerd en/of meegedaan met Dichter bij Zee, het poëziefestival in Midsland. We zijn trots dat de dichter van Terschelling, Ina Schroders-Zeeders, deel uitmaakt van het collectief. Onze nieuwe bundel ‘eilandspiegel’ is te koop bij de boekhandels op Terschelling en bij Fotostudio Hart en Kamstra.”


Kunst in de toekomst

Elke drie maanden exposeert een (eilander) kunstenaar zijn of haar werk. Lees in het kunstarchief over eerdere exposities. We zoeken altijd  nieuwe exposanten!

Studio Tosca is een initiatief van Tosca Abrahams. Geboren op een boerderij in Overijssel en afgestudeerd (HBO Creatieve Media & Technologie) aan de grachten van Amsterdam. Drie jaar geleden kwam ze voor zomerwerk op Terschelling om vervolgens te starten met een pre-master. De pre-master (Interieur & Architectuur design) heeft ze gedaan, maar van Terschelling is ze niet meer afgekomen.

Haar hart verliest ze in het maken van visuele content. Geef haar een potlood en papier en je hoort der de rest van de avond niet meer. Haar (vrije) werk kun je het beste omschrijven als een vaak surrealistisch, strak en minimalistisch lijnenspel. Naast vrij werk maakt ze ook illustraties van belangrijke persoonlijke onderwerpen en worden haar ansichtkaarten bijvoorbeeld bij de VVV en De Bionier verkocht. Vanaf juli t/m september hangen de illustraties van Tosca bij Ieders Plak, alvast meer weten? Neem een kijkje op haar website.

Van oktober t/m december 2019 exposeert Joke van der Toolen met haar schilderijen bij Ieders Plak op Terschelling.

In 2009 is Joke van der Toolen met schilderen begonnen. Het liefst schildert zij de natuur; de Hollandse luchten, de Wadden, kwelders en landschappen. “Zeeën en luchten schilderen gaat als vanzelf, meestal ook vrij snel. Ik speel in mijn schilderijen met de elementen: natuurlijk en herkenbaar. Ik vind het leuk om een balans te vinden tussen compositie, kleur en licht – in rust en beweging”.

Joke schildert met acrylverf: altijd met kwasten, vaak met een paletmes en regelmatig met haar vingers! Deze hobby is inmiddels uitgegroeid tot een ware passie. Zij begeleidt schilderworkshops bij Studio 136 en is daarnaast werkzaam als kinder- en gezinscoach van Kinderpraktijk “de Sleutel” in Woerden. Alvast een kijkje nemen? Een overzicht van haar werk is te zien op haar website. Joke schildert ook in opdracht, contactgegeven zijn te vinden op haar website.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

 

 
Kunstarchief, nagenieten en meer

Huiskamercafé

Na een sportles ontspannen met een gezond, biologisch hapje en drankje? Blijf lekker hangen in ons huiskamer café of kom gezellig aanwaaien!

Kom langs!

Activiteitenagenda

Weten wat er zoal te doen is bij Ieders Plak? Check onze agenda!

Activiteitenagenda

full-width-banner