Kunst & Exposities

Eilander Art Exposities bij Ieders Plak

Ieders Plak is letterlijk een plek voor iedereen; zo ook voor kunstenaars die met hun werk naar buiten willen. Onder de noemer ’Schylge’s got talent in Art’ organiseren wij wissel exposities in ons gebouw. Op Terschelling wonen veel talentvolle kunstenaars die hun werk willen laten zien, maar er zijn ook kunstenaars voor wie het eiland Terschelling een inspiratiebron is. Elke drie maanden ongeveer komt het werk van een (eilander) talent aan bod. En zie je iets dat je graag in je eigen huis wilt hangen? Alle kunstwerken zijn bovendien te koop!

Kunst van het moment

De foto’s van Chantal Overgaauw zijn de komende drie maanden (januari t/m maart 2019) te zien bij Ieders Plak:

Chantal Overgaauw woont sinds 2017 op Terschelling. Ze is spontaan aangespoeld en is verliefd op Terschelling. Fotograferen doet ze vanaf haar tienertijd. Aan de School voor de Journalistiek maakte ze voor haar eindexamen (1993) een reportage over Oerol in tekst en beeld. Daarna volgde ze een Masterclass Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Fotografie is één van de bezigheden waarbij Chantal in een flow raakt. “In de doka vergat ik destijds te roken, drinken en eten.”
Na jaren vooral te hebben geschreven, pakt ze nu de camera weer op. Ze fotografeert graag natuur, dorpsgezichten, dieren en mensen. Haar foto’s zijn sfeervol en soms wat abstract. “De kleuren en de lijnen van Terschelling zorgen voor bijzondere beelden. Ik geniet hier elke dag van de natuur en de mensen. Met mijn beelden wil ik het gevoel overbrengen dat ik zelf ervoer toen ik er stond. Op Terschelling is dat die speciale eilandsfeer.”


Kunst in de toekomst

Elke drie maanden exposeert een (eilander) kunstenaar zijn of haar werk. Lees in het kunstarchief over eerdere exposities. We zoeken altijd  nieuwe exposanten!

De gedichten van Cirkel 88 zullen te lezen zijn bij Ieders Plak van april t/m juni 2019.

De elf dichters van Cirkel ’88 laten graag hun werk aan u zien, het is voor het eerst dat we als groep exposeren. Cirkel’88 is dertig jaar geleden begonnen als collectief. Eens per maand komen we in een huiskamer bij elkaar, en wisselen we onze gedichten uit. We werken met thema’s, waar we ons vrij of strak of niet aan houden.

Eens per jaar dragen we voor uit eigen werk. Verschillende dichters hebben geëxposeerd en/of meegedaan met Dichter bij Zee, het poëziefestival in Midsland.  We zijn trots dat de dichter van Terschelling, Ina Schroders-Zeeders, deel uitmaakt van het collectief. Onze nieuwe bundel ‘eilandspiegel’ is te koop bij de boekhandels op Terschelling en bij Fotostudio Hart en Kamstra.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

 

 
Kunstarchief, nagenieten en meer

Huiskamercafé

Na een sportles ontspannen met een gezond, biologisch hapje en drankje? Blijf lekker hangen in ons huiskamer café of kom gezellig aanwaaien!

Kom langs!

Activiteitenagenda

Weten wat er zoal te doen is bij Ieders Plak? Check onze agenda!

Activiteitenagenda

full-width-banner