Kunst & Exposities

Eilander Art Exposities bij Ieders Plak

Ieders Plak is letterlijk een plek voor iedereen; zo ook voor kunstenaars die met hun werk naar buiten willen. Onder de noemer ’Schylge’s got talent in Art’ organiseren wij wissel exposities in ons gebouw. Op Terschelling wonen veel talentvolle kunstenaars die hun werk willen laten zien, maar er zijn ook kunstenaars voor wie het eiland Terschelling een inspiratiebron is. Elke drie maanden ongeveer komt het werk van een (eilander) talent aan bod. En zie je iets dat je graag in je eigen huis wilt hangen? Alle kunstwerken zijn bovendien te koop!

Kunst van het moment

De kunstwerken van José Firet zijn de komende drie maanden (oktober t/m december) te zien bij Ieders Plak:

José Firet (1960) maakte als tiener aquarellen en heeft na 30 jaar, als autodidact, en vanaf 2005 wonend op Terschelling, het penseel weer opgepakt. Ze schildert zeelandschappen in alle technieken: olieverf, acryl, aquarel en gemengd materiaal met zand, klei, schelpen en strandhout.

José is geïnspireerd door het weidse wad, de dynamiek van zand en zee, het licht van lucht en wolken, het tegenlicht van de zon, en de verscheidenheid van de natuur. Ze zeilt en reist graag en is geboeid door schepen, havens en kusten. Haar schilderijen, groot en klein, hebben daarom vaak een nautische sfeer en een grote ruimtelijkheid en dieptewerking en zijn soms driedimensionaal. Haar stijl is soms heel realistisch en soms tegen het abstracte aan, waarbij er toch altijd een verbeelding van het landschap te vinden is. 
Zij is nieuwsgierig naar alle technieken en mogelijkheden in de schilderkunst en experimenteert volop.


Kunst in de toekomst

Elke drie maanden exposeert een (eilander) kunstenaar zijn of haar werk. Lees in het kunstarchief over eerdere exposities. We zoeken altijd  nieuwe exposanten!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

 

 
Kunstarchief, nagenieten en meer

Huiskamercafé

Na een sportles ontspannen met een gezond, biologisch hapje en drankje? Blijf lekker hangen in ons huiskamer café of kom gezellig aanwaaien!

Kom langs!

Activiteitenagenda

Weten wat er zoal te doen is bij Ieders Plak? Check onze agenda!

Activiteitenagenda

full-width-banner