Kunst & Exposities

Eilander Art Exposities bij Ieders Plak

Ieders Plak is letterlijk een plek voor iedereen; zo ook voor kunstenaars die met hun werk naar buiten willen. Onder de noemer ’Schylge’s got talent in Art’ organiseren wij wissel exposities in ons gebouw. Op Terschelling wonen veel talentvolle kunstenaars die hun werk willen laten zien, maar er zijn ook kunstenaars voor wie het eiland Terschelling een inspiratiebron is. Elke drie maanden ongeveer komt het werk van een (eilander) talent aan bod. En zie je iets dat je graag in je eigen huis wilt hangen? Alle kunstwerken zijn bovendien te koop!


Kunst van het moment

De intuïtieve mandala’s van Els-Maria Korswagen-Grieder zijn de komende drie maanden (januari t/m maart 2020) te zien bij Ieders Plak: “In 1987 zocht ik naar antwoorden over de zin van het leven en kwam in aanraking met de techniek: Intuïtieve Mandala’s tekenen, een veilige manier dichter bij mijn gevoelens te komen. De cirkel is de volmaaktste vorm. Hier mag ik zijn wie ik werkelijk ben, niets moet alles kan. Tekenend vind ik antwoorden op mijn vragen.

Ik geef de voorkeur aan werken met kleurenpotloden, maar soms kies ik ook ander materiaal en begin met verschillende startvormen bijv. glansbol, stromingsbeelden, symbolen, etc. In de expositie wil ik laten zien dat voor iedereen de mogelijkheid bestaat antwoorden op vragen te vinden en te beseffen: zij liggen in mij verborgen. Mandala’s tekenen is een inspiratiebron voor iedereen van 5-100 jaar.

We wonen sinds 40 jaar op Terschelling. Ik studeerde in Zwitserland voor maatschappelijk werk en gaf les aan geestelijk gehandicapte kinderen. Op Terschelling mocht ik lang gekoesterde wensen waar maken: leren kantklossen en intuïtieve Mandala’s tekenen. Meer weten? Je bent van harte welkom.”


Kunst in de toekomst

Elke drie maanden exposeert een (eilander) kunstenaar zijn of haar werk. Lees in het kunstarchief over eerdere exposities. We zoeken altijd  nieuwe exposanten!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag jouw werk exposeren bij ons? Voor volgend jaar zoeken we nog eilander kunstenaars! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

 

 
Kunstarchief, nagenieten en meer

Huiskamercafé

Na een sportles ontspannen met een gezond, biologisch hapje en drankje? Blijf lekker hangen in ons huiskamer café of kom gezellig aanwaaien!

Kom langs!

Activiteitenagenda

Weten wat er zoal te doen is bij Ieders Plak? Check onze agenda!

Activiteitenagenda

full-width-banner